Oficiální portfolio volnonohého umělce s bláznivou přezdívkou

středa 15. dubna 2020

, , , , ,

rok 2008: Francie

Z cesty po severní Francii a návštěvy Paříže.
Fotoaparát: Konica Minolta Dimage Z10

První dovolená ve Francii nám hodně ukázala - krásná země plná neskutečně úžasného jídla. Její sever je poklidný, příjemný, co se teplot týče, a tak nějak prázdnější. Malé vesničky v příhraničí s Německem (regiony Alsasko a Lorraine) jsou velice oblíbeným cílem milovníků vína, sýrů a klobás. Je to podle mě nejlepší způsob, jak si užít památky a nadlábnout se v jednom. Navíc lidé jsou v tomto regionu velice milí. Život tam plyne nádherným tempem a člověku nezbývá, než si místní atmosféru jednoduše vychutnat.
Naopak centrum Francie - Paříž - která zabírá většinu fotografií, je velice kosmopolitní město, které je dobré navštívit mimo sezónu. Je zahlcené turisty, ztrácí v nich svoji tvář a nedokázalo mě okouzlit tak jako skutečné srdce Francie žijící na vsi. Nicméně je monumentální a nabízí nesmírné kulturní vyžití, které je dobré nepropásnout. Dejte si procházku centrem - Notre Dame, Louvre, Eiffelovka, Champs-Élysées, až k Vítěznému oblouku a pak do pařížské verze The City pod názvem La Defénse. Působivé mrakodrapy všude kolem a pod La Grande Arche vytáhněte kompas a zahrajte si na Mr. Beana. A nezapomeňte, že Notre Dame ani Vítězný oblouk nejsou jen v Paříži - je to běžné pojmenování pro hlavní městskou katedrálu a celkem častý památník bitvám.















***

Fun fact na závěr: Část fotek jsem vystavila tehdá ve škole v jedné z chodeb... (nutno podotknout, že v té spojovací, která byla ze všech nejdůležitější, ale zase jste se tam nemohli zastavit, jinak vás smetl dav). Když tak přemýšlím, tak to byla asi první výstava, kterou jsem kdy měla :D 
Používá technologii služby Blogger.